אל תשליכני לעת זקנה
על פי נתונים סטטיסטיים, אחד מכל שלושה קשישים מעל גיל 65 יזדקק, בשלב זה או אחר של חייו, לטיפול סיעודי, זמני או קבוע. התארכות תוחלת החיים אף מגבירה את החשש למקרים של אריכות חיים בלי איכות חיים.
מהו מקרה סיעודי?
האדם נמדד ביכולתו לבצע את פעולות היום יום (A.D.L. (Activities of Daily Living
א. לקום ולשכב. ב. להתלבש ולהתפשט. ג. להתרחץ.
ד. לאכול ולשתות. ה. לשלוט על הסוגרים. ו. ניידות
אדם שאינו יכול לבצע 3 פעולות מהרשומות מעלה יחשב סיעודי. גם חוסר האפשרות לבצע 50% מהפעולה תחשב כאי יכולת לבצע את הפעולה כולה.
וגם, אדם חולה אלצהיימר או מי שנקבע "תשוש נפש" יחשב סיעודי ויהיה זכאי לקבל קיצבת סיעוד מפוליסת הביטוח.
העלויות הכרוכות באחזקתו של אדם סיעודי כבדות והן הולכות וגדלות ככל שמצבו הרפואי חמור.
עלות ההשגחה והטיפול באדם סיעודי בביתו באמצעות עובד זר נאמדות בכ-8000-9000 ש"ח לחודש.
עלות אחזקתו של אדם במוסד סיעודי יכולות לנוע בין 15,000 ל- 18,000 ש"ח בהתאם למוסד בו הוא מאושפז.
על פי חוק הסיעוד, הביטוח הלאומי מעניק עד 18 יחידות שרות (שעות שבועיות) לכוח עזר רק לחולה הסיעודי השוהה בביתו (או נמצא בבית חולים או בית החלמה לטיפול זמני) וזאת באמצעות מימון עובדים מעמותות סיעוד מוכרות, ואינו מסייע כלל לאדם הנמצא באופן קבוע במוסד סיעודי.
בין אם הטיפול הוא בבית (עובד/ת זר/ה) או במוסד סיעודי, (שלא לדבר על הוצאות לרופא פרטי, אמבולנס, ציוד לבית כמו כיסא גלגלים, תרופות, אוכל מיוחד, תחתונים חד-פעמיים ועוד) ההוצאה בגין אדם סיעודי היא כה גדולה עד כדי כך שהיא יכולה למוטט כלכלית משפחה שלא תהיה ערוכה לכך באמצעות ביטוח מתאים.
נכון להיום, חוק ביטוח בריאות ממלכתי אינו נותן מענה לצרכים הללו. רכישת הביטוח באמצעות קופות החולים נותנת מענה חלקי בלבד. לכן, רכישת ביטוח סיעודי פרטי, כרובד נוסף ומשלים לביטוח הקולקטיבי חברי קופות החולים, בא לתת מענה לצורך זה בו העלויות כבדות וקשות מנשוא למשפחה ולקשיש , בעת הפיכתו ההדרגתית לסיעוד.
לקבלת הצעה לביטוח סיעודי ולפרטים נוספים פנו אלינו מייד.