האם אתם יכולים להרשות לעצמכם לאבד את כושר עבודתכם?
אחד מכל שלושה יהיה במצב של אי כושר עבודה בין גיל 21 לגיל 65, מצב בו, עקב מחלה או תאונה, הוא או היא לא יעבדו פרק זמן של שלושה חודשים לפחות.
בחברה בה אנו חיים אין מי שיתמוך באדם שאיבד את כושרו לעבוד. במקומות עבודה בודדים ניתן לצבור יותר מאשר 90 ימי מחלה המוגדרים בחוק. לעצמאים אין כלל ימי מחלה. חוק הביטוח הלאומי וחוקים אחרים אינם משלמים לעובד בגין מצב של אי כושר עבודה, למעט מספר אירועים מוגדרים, כגון: תאונת עבודה, תאונת דרכים, פגיעה במהלך שירות מילואים או אירוע טרור. גם במקרים אלה הפיצוי הוא אך ורק בגין חלקים ידועים של השכר.
אך אף אחד לא ישלם, אם חליתם ואינכם יכולים לעבוד למעלה מ 90- יום, או אם אתם עצמאיים. אין מי שישלם לכם אם אתם חולים ולא יכולים להגיע לעבודתכם, או שעברתם ניתוח שהשבית אתכם למספר שבועות, או חס וחלילה התקף לב - כבר מהיום הראשון !
חברות הביטוח פיתחו מוצר ביטוח ייחודי הנקרא ביטוח אובדן כושר עבודה. ביטוח זה, מספק למבוטח הגנה כלכלית למקרה שלא יוכל לעבוד ולהתפרנס עקב מחלה או תאונה. בשוק הביטוח הישראלי קיימים כ - 20 סוגים של ביטוחי אובדן כושר, החל מביטוחים בסיסיים כתאונות אישיות, ועד לביטוחים מורכבים ומקיפים כביטוח אובדן כושר עבודה תעסוקתי - הנמכר לבעלי מקצועות אחדים בלבד. הביטוח השכיח ביותר הינו ביטוח ה"שלוה" או ה"שלב", המכסה אדם למקרה בו לא יוכל להמשיך לעבוד במקצועו או במקצוע סביר אחר המתאים לניסיונו השכלתו והכשרתו. ביטוח כזה ישלם לאדם את הפיצוי שנרכש החל מהיום ה 91 למצב אי הכושר ולאורך כל השנים עד לגיל 65.
עקב מורכבותו של ביטוח אובדן כושר העבודה, והתנאים השונים כל כך בין הפוליסות השונות, חייב כל אחד להתייעץ בסוכן ביטוח לפני שהוא מחליט ורוכש ביטוח אובדן כושר עבודה. לכן, רצוי להביא בפני סוכן הביטוח את כל הנתונים הרלוונטיים לעניין כגון: סוג העיסוק הספציפי שבו אתם עוסקים, המיומנויות המיוחדות הנדרשות מכם בעבודה, שעות העבודה הרגילות שלכם, מבנה וגובה השכר שלכם, הסכם העבודה שלכם עם המעסיק או עם הגורמים המשלמים את שכרכם, מצבכם הבריאותי, ההיסטוריה הרפואית שלכם ושל הוריכם / אחיכם, וכל מידע נוסף הקשור לפי דעתכם לנושא. הסוכן יבחן את מכלול הנתונים שתביאו בפניו ימליץ בפניכם על האפשרויות המתאימות לכם.